El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

Usuari:
Contrasenya:
Conferències del CEF
Conferències Joan Baptista
Joan Baptista Ferrà
telèfon659010214


Us animem a assitir a les conferències programades per aquest any. Consulteu l'agenda.

Per qualsevol proposta o consulta relacionada amb aquesta secció us podeu posar en contacte amb nosaltres.

Rutes dels “Estels del Sud” i del “Cister”
4 de Març de 2016
Presentació del Llibre “El cor de les llavors”
15 de Abril de 2016
Presentació de la novel·la
2 de Setembre de 2016
El Camí de Sant Jaume
24 de Setembre de 2016
Activitat minera a la vall d’Osor
7 de Octubre de 2016
Activitat minera a la vall d’Osor
Data
7 d'Octubre de 2016
Lloc
Biblioteca Joan Vinyoli - Santa Coloma de Farners
Hora
8 del vespre

D’antic la riquesa minera de la vall havia estat explotada però fou al segle XIX quan es desenvolupà de manera sostinguda. En aquest període varies empreses es passaren les unes a les altres el testimoni de l’explotació dels recursos fins que al gener del 1980 sortiren de la planta de tractament els últims camions amb material, a la mina ja feia un més que ningú hi treballava. Pe molt que MINERSA hi va esmerçar tots els esforços per seguir buscant, la crua realitat era que ja no hi havia res a treure. Durant cinquanta anys, la vida del poble canvià, d’agrícola i també industrial, a inicis de la passada centúria, passà a ser minera, fou molta la gent de tota la vida i sobretot nouvinguda els que deixaren a la mina els millors anys a la vida, si no la vida mateixa.

 

 

En Marià Coll, en Mariano de Can Badia, que treballà a la mina d’ençà els disset anys i on desprès treballar catorze anys a Osor i començar els estudis de “facultatiu de mines”, inicià un llarg periple per diverses explotacions per tota la península fins el dia que li arribà la jubilació i tornà al seu mas del poble, qui ens explicarà la historia de les mines i de la gent que hi treballaren, de la producció de les mateixes, de com amb una carència total de mitjans arribaren a crear una tecnologia pròpia i com amb l’afany de seguir arribaren a perforar 10 metres per sota el nivell del mar, sense oblidar les mil i una anècdotes personals que sol intercalar amb les seves converses.

Llicència federativaGaleria fotogràficaEls Cims del Meu PaisRocòdrom del CEF
Agraïments Metomuntanya Descomptes Incendis

Ens trobaràs a:

homeC/Malva, 53 17430 Santa Coloma de Farners
horariDimecres de 18h a 20h i divendres de 22h a 23:30h
mailcentre@cefarners.catWikiloc
santa oloma Farners FEEC
copyrightCentre Excursionista Farners 2018
Aquesta web usa cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, comprovar el correcte funcionament del navegador i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí. OK | Més informació