El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

Usuari:
Contrasenya:
Conferències del CEF
Conferències Joan Baptista
Joan Baptista Ferrà
telèfon659010214


Us animem a assitir a les conferències programades per aquest any. Consulteu l'agenda.

Per qualsevol proposta o consulta relacionada amb aquesta secció us podeu posar en contacte amb nosaltres.

Rutes dels “Estels del Sud” i del “Cister”
4 de Març de 2016
Presentació del Llibre “El cor de les llavors”
15 de Abril de 2016
Presentació de la novel·la
2 de Setembre de 2016
El Camí de Sant Jaume
24 de Setembre de 2016
Activitat minera a la vall d’Osor
7 de Octubre de 2016
Presentació de la novel·la
Data
2 de Setembre de 2016
Lloc
Biblioteca Joan Vinyoli - Santa Coloma de Farners
Hora
8 del vespre

El segle XVIII fou terriblement confús a tota la península, disputes entre Carles IV i Ferran VII pel tron, el regnat de Josep Bonaparte amb Catalunya com un Departament francès més, la Constitució deCádiz en la crea la “Nación Española” i l’abjuració de la mateixa per Ferran VII en tornar de l’exili, l’aixecament liberal del General Riego i la posterior tornada a l’absolutisme, la Primera República amb un intent de federalització aviat avortat, tres Guerres Carlines entre lliberals i tradicionalistes amb la integració del Reino de Navarra a l’estat espanyol, L’adveniment d’una monarquia moderna impulsada pel General Prim amb d’Amadeus I i la seva renuncia i per acabar la restauració borbònica amb tots els seus vells tics.

 

Les Guerres Carlines o Carlinades afectaren força a Catalunya i un dels actors principals fou el General Carlista Ramon Cabrera nat a Tortosa i conegut com el Tigre del Maestrat. Cabrera lluità en la Primera (1833 i 1840) i Segona (1846-1849), també anomenada guerra dels Matiners, Carlinades, en la primera lluità per bona part de la geografia peninsular per passar per Catalunya als finals de la guerra camí al primer exili en no acceptar el Pacte de Bergara (1839). La Guerra dels Matiners fou eminentment una guerra catalana i malgrat que no la veia clara Cabrera tornà de l’exili per dirigir-la fins que en perdre la Batalla del Pasteral (1949), on fou ferit , arribà la fi de la guerra i el segon exili, aquest cop a Anglaterra on després d’una llarga metamorfosis esdevingué en un convençut lliberal, evitant entrar a la Tercera Carlinada.

 

L’escriptora i periodista Conxa Rodríguez natural de Morella, actualment residint a Anglaterra s’interessà per la figura d’en Ramon Cabrera pel l’importància de la seva ciutat natal amb el personatge, i aprofitar l'oportunitat per indagar en els arxius britànics sobre la vida del mateix durant el seu segon exili a Wentworth fruit del qual publicà un primer llibre al 1989 “Ramon Cabrera a l’exili”. Però una vella fotografia del saló de Wentworth on es veien dos pianos li feu pensar com seria la seva vida, fou l’inici de la novel·la que presentem “Piano a cuatro manos” on als fet reals que repasa el protogonista s’adjunta l’invenció de l’escriptora.

 

 

Conxa Rodríguez Vives (Morella, Castelló, 1958). Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat en mitjans de comunicació, com El País. Des de 1990 ha exercit de corresponsal a Londres per Avui, Público i emissores de ràdio. Ha publicat els llibres Ramon Cabrera, a l'exili; La Fabrica Giner de Morella; Els Thyssen, per amor a l'art i L'Àngel de Picasso. A dia d'avui col·labora amb El Mundo i  Unidad Editorial.Llicència federativaGaleria fotogràficaEls Cims del Meu PaisRocòdrom del CEF
Agraïments Metomuntanya Descomptes Incendis

Ens trobaràs a:

homeC/Malva, 53 17430 Santa Coloma de Farners
horariDimecres de 18h a 20h i divendres de 22h a 23:30h
mailcentre@cefarners.catWikiloc
santa oloma Farners FEEC
copyrightCentre Excursionista Farners 2018
Aquesta web usa cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, comprovar el correcte funcionament del navegador i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí. OK | Més informació