El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

Usuari:
Contrasenya:
Conferències del CEF
Conferències Joan Baptista
Joan Baptista Ferrà
telèfon659010214


Us animem a assitir a les conferències programades per aquest any. Consulteu l'agenda.

Per qualsevol proposta o consulta relacionada amb aquesta secció us podeu posar en contacte amb nosaltres.

La Casamance
16 de Febrer de 2018
Les curses d'orientació: Pensar i córrer ...o passeja, de t
9 de Març de 2018
Presentació del llibre "Xera i Sutge"
13 de Abril de 2018
L’excursionisme gràfic i la mida de totes les coses
11 de Maig de 2018
Camí de Sant Jaume
22 de Setembre de 2018
Presentació llibre: SUSQUEDA, crònica d'una catàstrofe
5 de Octubre de 2018
Conferència: Kilimanjaro
9 de Novembre de 2018
Presentació del llibre "Xera i Sutge"
Data
13 d'Abril de 2018
Lloc
Biblioteca Joan Vinyoli
Hora
8 del vespre

La Sílvia Fernández es una vella coneguda del Centre, no tant sols com la escriptora que el 2014 ens presentà la seva primera novel·la basada en el bandolerisme a la Plana de vic si no també per la seva afició al senderisme i concretament a la seva participació continuada d’ençà uns quant anys a la Ruta d’en Serrallonga on la varem conèixer.

D’ella mateixa escriu:

  •      Jo sóc una escriptora que ensenya. O una professora que escriu. L’ordre dels factors no altera el producte. Realment, és difícil dir on comença una i on acaba l’altra. Tot està connectat.
  •        Per què escric novel·la històrica? Les modes passen, es renoven els hàbits, se substitueixen els sistemes, però les emocions no canvien. Per desgràcia, certs problemes que ens avergonyeixen avui dia ja existien fa vuitanta anys, o fa quatre-cents. Encara ens queda un llarg camí per superar les nostres limitacions i demostrar el millor de cadascú.

Quan parla de quatre-cents anys evidentment es refereix a “La Veu del Pedrenyal” però quan parla de vuitanta anys es refereix a “Xera i Sutge” la seva última novel·la, centrada en el seu Cercs natal, de la qual en la contraportada ens explica:

«Es va quedar asseguda amb les cametes estirades i les mans, curtes i esquifides, recolzades sobre el terra»

És el 24 d’octubre de 1931 i l’Eva fa dotze anys. És un trist aniversari: ha de deixar l’escola i començar a treballar a la fàbrica tèxtil amb la mare, mentre el pare treballa a la mina de Sant Corneli de Cercs.

La vida a la colònia és dura: dies freds en un espai bell i alhora hostil, on la mina n’és el cor. L’Eva hi troba la llum gràcies a la lectura i fuig escrivint.

Amb els seus amics, la Júlia, el Robert, la Cristina i el Manel, companys d’escola i de colònia, la seva estimada mestra Gertrudis i l’amistat amb el granadí Andrés Reinos, rellogat a casa seva, l’Eva s’endinsa en la vida adulta, on ningú sembla trobar sentit que escrigui… Una visita de Durruti i els fets de la revolta anarquista de Fígols, del 18 al 23 de gener de 1932, ho canviarà tot sense, potser, canviar res.

Xera i Sutge és una novel·la històrica, coral i iniciàtica, on la sensibilitat de l’autora permet recórrer un ventall de fets i personatges, on no hi ha blancs i negres, sinó grisos, on el desesper per conquerir una vida digna provoca fets sagnants, mentre una nena, l’Eva, abraçada al seu ocell de fusta, creix sense permetre que el seu esperit, lliure i creador, sigui malmès.

Llicència federativaGaleria fotogràficaEls Cims del Meu PaisRocòdrom del CEF
Agraïments Metomuntanya Descomptes Incendis

Ens trobaràs a:

homeC/Malva, 53 17430 Santa Coloma de Farners
horariDimecres de 18h a 20h i divendres de 22h a 23:30h
mailcentre@cefarners.catWikiloc
santa oloma Farners FEEC
copyrightCentre Excursionista Farners 2019
Aquesta web usa cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, comprovar el correcte funcionament del navegador i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí. OK | Més informació