El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

Usuari:
Contrasenya:
Conferències del CEF
Conferències Joan Baptista
Joan Baptista Ferrà
telèfon659010214


Us animem a assitir a les conferències programades per aquest any. Consulteu l'agenda.

Per qualsevol proposta o consulta relacionada amb aquesta secció us podeu posar en contacte amb nosaltres.

El canvi climàtic a les glaceres del Pirineu
27 de Febrer de 2009
Escalada Tècnica
27 de Març de 2009
Josep Moragues. Pagès a les Guilleries i general el 1714
8 de Maig de 2009
Massís del Rakaposhi: Neyzah Peak
26 de Setembre de 2009
Buscant el cim+Riu avall
3 de Desembre de 2009
Massís del Rakaposhi: Neyzah Peak
Data
26 de Setembre de 2009
Lloc
biblioteca Joan Vinyoli
Hora
19.30 h.
L’expedició Girona-Rakaposhi 08 es proposava escalar el cim del Rakaposhi, de 7788 metres, per la seva ruta original (expedició anglo-pakistanesa 1958, cim per Tom Patey i Mike Banks). Però després de dies fixant uns 1200 metres de corda estàtica damunt el vessant que condueix a l’aresta sudoest, en arribar-hi l’equip decideix abandonar l’ascensió davant les precàries condicions del gel i la roca que feien molt difícil qualsevol intent de muntar-hi una tenda i massa perillós continuar la ruta per la cresta, amb una gran cornisa a un costat i un fort pendent entapissat d’una prima capa de gel damunt la roca a l’altre costat. Són els resultats de l’escalfament global sobre les muntanyes del Pakistan.
És retiren totes les tendes i la corda fixa i es decideix canviar d’objectiu. Durant tres dies, del 31 de juliol al 2 d’agost, tres membres de l’equip, l’hilarienc Pep Permañé i els colomencs Josep M. Solà i Carles Figueras, escalen una nova via a la cara oest d’una muntanya verge que domina la glacera Kunti, davant la cresta sudoest del Rakaposhi. Via anomenada Guilleries (1200 m de desnivell, dificultat ED-expo *) El primer dia Permañé i Solà escalen els primers 200 metres i tornen al camp base deixant fixades tres cordes dinàmiques. El segon dia tots tres entren a la paret escalant aproximadament uns dos terços de la via. Aquella nit toca un fred bivac sense sac de dormir en un petit relleix de roca. L’endemà Permañé i Solà continuen escalant durant sis hores fins el cim, mentre Figueras decideix esperar al bivac la tornada dels companys. Vuit hores més tard tornen a reunir-se i a les 23 hores arriben al camp base després de fer 20 ràpels de 60 metres, els últims a les fosques.
Neyzah Peak (5800 m) significa “llança” en urdu; nom suggerit pels membres del staff de l’expedició degut a la característica forma en punta de llança del cim.
(* ED-expo significa “extremadament difícil inferior” amb perills objectius com caiguda de pedres i blocs descompostos)
Llicència federativaGaleria fotogràficaEls Cims del Meu PaisRocòdrom del CEF
Agraïments Metomuntanya Descomptes Incendis

Ens trobaràs a:

homeC/Malva, 53 17430 Santa Coloma de Farners
horariDimecres de 18h a 20h i divendres de 22h a 23:30h
mailcentre@cefarners.catWikiloc
santa oloma Farners FEEC
copyrightCentre Excursionista Farners 2018
Aquesta web usa cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, comprovar el correcte funcionament del navegador i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí. OK | Més informació